- praktijk voor psychosociale hulpverlening -

Wat kan ik je bieden?

 

Een kleine greep uit de behandelingen / trajecten die je kunt kiezen:

 

Narratieve counseling - Een proces wat je laat reflecteren over je gedrag, je belemmerende overtuigingen en thema's die in jouw leven aan de orde zijn. Door middel van schrijfopdrachten kom je achter de essentie van het probleem en krijg je meer inzicht in jezelf. Ook gaat dit dieper in op de behoefte van ieder mens om zijn eigen mythe vorm te geven en zin te geven aan zijn bestaan. ("Reis van de Held" - Joseph Campbell)

 

Jungiaanse therapie - Diepte analyse die zich richt op onbewuste processen. Droomanalyse, schilder- / tekenanalyse, associatie oefeningen en schrijfopdrachten kunnen deel uitmaken van dit traject. 

 

Individuele-, gezins-, of relatietherapie - Alles wat ons individueel in de weg zit, wordt uitvergroot op het moment dat we relaties aangaan. Aan de andere kant hebben we relaties nodig om te groeien. Of, zoals Martin Buber zei: "De mens wordt een ik door een jij" Er is geen werkelijke groei als groei helemaal binnen het kringetje van het individu blijft. Belangrijke elementen in relationele therapie zijn hechting (en de hechtingsbehoefte die we voortdurend naar elkaar uiten), het onbewuste en de onbewuste processen van het individu en de dynamiek die dit geeft.

 

Een traject bestaat vaak uit een combinatie van verschillende behandelingen en oefeningen (vanuit de NLP, psychosynthese, Jungiaanse psychologie zoals visualisaties)

"De mens wordt een ik door een jij" - Martin Buber